Cerca
lunedì 25 settembre 2017 ..:: DIETA KUNDER KANCERIT NE MELCI ::.. Registrazione  Login
Text/HTML Riduci

QUMESHTI, KOSI DHE FRUTAT JANE ARMIQ TE KANCERIT NE MELCI

frut,qum,kos.jpg

Kekues italiane kane dimostruar se nje ushqim i mire eshte nje mburoje e mire edhe kunder kancerit te melcise. Kjo arrihet duke perzgjedhur ushqimin dhe duke privilegjuar konsumimin e qumeshtit dhe frutave mund te reduktohet rreziku i kesaj patollogjie ne masen 78 %.

Kete e dimostron nje studim i kryer nga Renato Salamini i Insitutit Nacional te Avianos qe u publikua ne International Journal of Cancer. Kerkuesit kane pare qe nje konsum i larte i qumeshtit, kosit, por edhe i frutave dhe i mishit te bardhe redukton dukshem kete rrezik.

Kanceri i melcise, eshte rezultat i abuzimit te vazhdueshem te alkolit, infeksionit te shpeshte te saj si epatiti, dhe shume shpesh i vetmi chance i kurimit eshte trapiantami i ketij organit. Ne kete kuader arma me e mire si gjthmone eshte parandalimi duke filluar qe kur ulemi ne tavolinen e ngrenies. Ne kete studim kane marre pjese 185 paciente me tumor ne melci dhe 412 persona te shendeteshme. Ekspertet i kane kerkuar pjesemarresve te shkruanin me kujdes ne nje ditar zakonet e tyre ushqimore dhe me pas i kane ballafaquar keto te dhena, duke vene re diferenca te konsiderueshme tek pacientet me ate menyre ushqimi qe kishin adaptuar personat e shendetshem.

U vu re qe: nje konsum i larte i mishit te bardhe redukton rrezikun e kancerit ne melci me 56 %, ndersa nje konsum i larte i frutave redukton kete rrezik me 52%, por reduktimi me i madh u pa nga kosumi i qumeshtit apo kosit me rreth 78 %. Zarzavatet edhe pse ne mase me te vogel per kete lloj tumori kane nje efekt protektiv.

Keto rezultate jane indikatore shume te mire per gjithsecilin nga ne, por mbi te gjitha per personat me ne rrezik te cilet duhet te eleminojne faktoret kryesore te rrezikut me alkolin ne krye.


Text/HTML Riduci
Jemi ne sherbimin tuaj 24 ore ne rast urgjencash duke telefonuar ne numrin: 0692126053

Copyright (c) farmacia babamusta   Condizioni d'Uso  Dichiarazione per la Privacy
DotNetNuke® is copyright 2002-2017 by DotNetNuke Corporation