Cerca
lunedì 25 settembre 2017 ..:: VITAMINAT ::.. Registrazione  Login
Text/HTML Riduci

VITAMINAT

 

VITAMINAT JANE PERBERJE ORGANIKE TE NEVOJSHME PER FUNKSIONET E ORGANIZMIT, ATO RREGULLOJNE APO LEHTESOJNE MILIONA REAKSIONE KIMIKE QE ZHVILLOHEN NE TRUPIN TONE.

NUK FURNiZOJNE ME ENERGJI TRUPIN, POR NDIHMOJNE SHPERBERJEN E PRODUKTEVE TE DIETES PER TE PRODHUAR ENERGJI.

ORGANIZMI NUK ESHTE I AFTE TI PRODHOJE VETE VITAMINAT, OSE TE PAKTEN JO NE SASI TE MJAFTUESHME. ESHTE KJO ARSYEA QE TRUPI DUHET TI MARRI ATO NGA USHQIMI APO NGA INTEGRATORET .

 

          13 vitaminat esenciale, sipas treteshmerise vitaminat ndahen ne :

           1) te treteshme ne uje (idrosolubili)

           2) te treteshme ne solvent jopolar (liposolubili)

 

¨     Vitaminat liposolubili perfshijne: Vitamiat K, A, D, E, F. Keto vitamina thithen, trasportohen dhe depozitohen ne organizem  ne menyre te njejte me lipidet. Trupi mund ti depozitoje ato per jave apo muaj ne indin dhjamor.

 

¨     Vitaminat idrosolubili perfshijne: Vitaminen C, Kompleksin e vitaminave B, Acidi folik dhe Biotina. Kete grup vitaminash e gjejme ne lengjet e trupit, dhe duhet te integrohen cdo dite pasi ekskretohen dhe eliminohen shume shpejte.


Text/HTML Riduci
Jemi ne sherbimin tuaj 24 ore ne rast urgjencash duke telefonuar ne numrin: 0692126053

Copyright (c) farmacia babamusta   Condizioni d'Uso  Dichiarazione per la Privacy
DotNetNuke® is copyright 2002-2017 by DotNetNuke Corporation