Cerca
lunedì 25 settembre 2017 ..:: kanceri i prostates ::.. Registrazione  Login
Text/HTML Riduci

KANCERI I PROSTATES: DUKET SIKUR STATINAT ULIN RREZIKSHMERINE PER TE PASUR SEMUNDJEN.

 

Eshte verejtur qe burrat qe marrin ilace per uljen e kolesterolit ne gjak “statinat”, kane te ulur dhe rrezikun e tumorit te prostates.

Kerkuesit shkencore te John Hopkins Bloomberg School of public health kane djekur nga afer shendetin e  34000 burrave per 10 vjet. Asnje nga ata nuk kishte tumor ne prostate ne fillim te studimit.

 

Me vone u pa qe, burrat qe pinin ilace kunder kolesterolit “dmth: statina” kishin nje rrezik te pergjysmuar per te pasur kancer ne prostate ne faze te avancuar dhe kishin nje te treten e mundesise qe te kishin karcinome prostatike me metastaza, e gjitha kjo ne ballafaqim me njerzit qe nuk perdornin statinat.

 

Kolesteroli eshte nje paraardhes i hormonit seksual mashkullor “testosteronit”.

 

Roli i testosteronit eshte bere i rendesishem per kete semundje pasi jane gjetur nivele te larta te kolesterolit tek njerzit qe kishin rrezik me te madh ndaj tumorit ne prostate.

 

BURIMI I KESAJ TEME: American Association for Cancer Research (aacr) 2006.


Text/HTML Riduci
Jemi ne sherbimin tuaj 24 ore ne rast urgjencash duke telefonuar ne numrin: 0692126053

Copyright (c) farmacia babamusta   Condizioni d'Uso  Dichiarazione per la Privacy
DotNetNuke® is copyright 2002-2017 by DotNetNuke Corporation